Сім питань до Сергія Борзова, начальника Вінницької обласної військової адміністрації

8 чер. 8:09


Наразі на Вінниччині знайшли прихисток понад 168 тисяч ВПО. У перші дні повномасштабної війни транзитом через наш регіон проїхало 600 тисяч осіб. Найбільший потік переселенців прийняли Оратівська та Погребищенська громади. Населення області збільшилося на 10%. До кінця цього літа в Вороновиці у співпраці з чеськими партнерами планується побудувати модульне житло для переселенців.

Вінниччина аграрний регіон. Війна внесла корективи в структуру посівних культур. Втім, продовольчу безпеку регіону та держави забезпечувати необхідно. Тож, сіятимемо менше кукурудзи, натомість збільшаться площі вирощування огірків та помідор. Вінниччина також стала лікувальним хабом, де наші воїни отримують медичну допомогу, реабілітацію та відновлення. Окрім профільних медзакладів, залучено 28 цивільних лікарень, де перебувають військові вже після стабілізації. Чи всім забезпечені лікарні та якого обладнання не вистачає?

Вінниччина у трійці областей, де найбільше церков московського патріархату. Запитували про перехід релігійних громад до ПЦУ, договори оренди землі та приміщень.

 

Інші випуски
Більше відео