Про молитви на фронті, волонтерство і перехід до ПЦУ, - інтерв’ю з священником-волонтером

25 вер. 19:00


Автівки, запчастини, причепи для авто, шини, колеса, бутильовану воду, дрони і навіть насоси для копання невеликих криничок на передовій - усе це відвозить на передову священник, протоієрей Православної церкви України Анатолій Кузнєцов. Каже, їздити на передову розпочав ще з 2014 року. Нині продовжує допомагати тим військовим бригадам, з якими підтримує зв’язок ще від самого початку вторгнення РФ на територію Донецької та Луганської областей - з часів АТО.

На сьогодні разом з волонтерами він їздить на Донецький напрямок - Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Костянтинівка, а також в міста на Луганському напрямку. Збір допомоги організовує священник через соцмережі, розповідає, що найбільший донат був у розмірі 20 тисяч гривень. Однак нині, за півтора роки повномасштабної війни з Росієї змога допомогати в українців стала меншою, що, власне, позначається на розмірі пожертв.

Як розповів священник, нині його вражають по-звірячому зруйновані міста - Лиман, Піски...Ворог там стер з лиця землі усе - житлові будинки, храми, школи, дитсадки. Але місцеві, з якими йому доводилося спілкуватися, кажуть, що прагнуть миру і хоча б виспатися. З собою на передову протоієрей возить спеціальну валізку, де є все приладдя для проведення молебнів. Каже, військові звертаються до нього, аби посповідатися і помолитися. Був навіть випадок, коли доводилося на передовій хрестити солдатів прямісінько у місцевому ставку.

Щоправда до ПЦУ разом з прихожанами трьох храмів протоієрей Анатолій Кузнєцов перейшов наприкінці липня. Розповідає, що останньою краплею стало, те що 12 єпископів УПЦ (МП) після початку повномасштабного вторгнення перейшли напряму до російської церкви і УПЦ про це змовчала. Нині ж, як каже священник, багато хто в УПЦ й досі марно очікує, що вони від’єднаються від підпорядкування РПЦ, а УПЦ й досі залишаєтсья оплотом ідей Москви.

 

Інші випуски
Більше відео