Розповідь мами Мирослава та Богдана Вишневих, які загинули захищаючи Україну

20 жов. 19:00


З різницею у п’ять місяців на війні загинули два рідні брати з Вінниччини. Брати Вишневі — 24-річний Мирослав та 21-річний Богдан. Вони захищали нас та Україну до останнього свого подиху, каже їх мати Світлана Вишнева.

Її старший син Мирослав був молодшим сержантом полку Азов на псевдо "Джиксер". Він загинув під час бою на околицях Маріуполя 12 березня 2022 року. Його побратими розповіли матері, що воїн тримав позиції та відстрілювався до останнього. Понад рік знадобилося, щоб знайти тіло та повернути сина додому. Рефрижератор із тілами загиблих українських захисників, де був і Мирослав, окупанти намагалися спалити в Маріуполі. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Молодший син — Богдан Вишневий на псевдо “Бодя-Вишня”, добровольцем поповнив лави ЗСУ в перші дні повномасштабного вторгнення. Після загибелі брата повторював, що має відтепер жити життя за двох та мріяв помститися за нього. Був на Одещині, Миколаївщині, загинув на Херсонщині, під час виконання бойового завдання в с.Андріївка від масованого мінометного обстрілу українських позицій. Вони були сміливими, мужніми та відданими синами України.

Про братів Вишневих розповіла в інтерв’ю Суспільному їх мати — Світлана Вишнева.

 

Інші випуски
Більше відео