"Маю особисте кладовище з 24 російських танків", - інтерв’ю з аеророзвідником з Вінниччини

6 жов. 19:00


Військовослужбовець ЗСУ Юрій Басюк воює з армією Росії ще з часів АТО - з 2014 року. Розповідає, в аеророзвідку потрапив випадково і нині вже має понад 1200 бойових вильотів. Аеророзвідник брав участь у позиційних боях на Ізюмському напрямку, знищував окупантів за допомогою дронів на Бахмутському напрямку і наразі навчає українських аеророзвідників. Він вже підготував дві роти і два взводи аеророзвідників, котрі успішно нищать російську армію на Запорізькому, Бахмутському і Лиманському напрямках. Його учні провели успішно операцію під час наступу Збройних Сил України на Херсонщині: вони за допомогою дронів виявили мінування території перед наступом - це допомогло вберегти сотні життів українських бійців. Як розповів аеророзвідник ЗСУ, дрони на фронті - це очі, бо допомагають коригувати вогонь, і засіб для ураження цілей, бо можуть скидати ті чи інші боєприпаси. Найпопулярніші дрони на передовій - це китайські Mavic. Вони відносно не дорогі - вартість складає від 1800 до 2000 доларів. Використовувати дрони на передовій можна по-різному.

Як розповів аеророзвідник, він за допомогою дрона спільно з ГУР доставляв підривачі для українських диверсійно-розвідувальних груп, збивав ворожі безпілотники, знищував ворожі танки, БТРи, бронетехніку, вантажівки з боєприпасами, склади БК і живу силу окупантів. Один з найбільших особистих трофеїв - знищення 24 ворожих танків за 5 днів. Також завдяки влучним пострілам і дронам вдалося знищити одночасно роту російських військових разом з технікою.

Про можливості дронів на фронті, про "впольовані" ворожі трофеї, про українські безпілотники, про те яку роль відіграла аеророзвідка на Ізюмському напрямку, як використовують дрони в Бахмуті, а також про особливості навчання українських аеророзвідників - дивіться в інтерв’ю "Суспільне Вінниця" з аеророзвідником ЗСУ Юрієм Басюком.

 

Інші випуски
Більше відео