"Позиції в 7 соток землі на Луганщині тиждень тримали в оточенні ворога, бо це наша земля!"

12 гру. 19:00


Віктор Бортник — командир відділення 9-го окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ України про свій військовий шлях, найважчий бій та вихід з оточення.

Віктор Бортник та 13 його побратимів стали в оборону та тримали позицію в 7 соток землі поблизу Макіївки Луганської області. Боєкомплект закінчився вже на другий день протистояння: «Якби ворог знав про це, нас можна було б брати без бою».

Та вони трималися! Трофеїли зброю у ворога та нею ж знищували окупантів. Катастрофічно не вистачало питної води. З 14 осіб з оточення вийшло 10. Цей героїчний бій ми разом із військовослужбовцем згадали та розібрали в деталях, як і завдяки чому вдалося втримати позицію та вийти з оточення?!

Віктор Бортник родом з с. Козубівка, Вознесенського району, Миколаївської області. Пішов добровольцем на війну у 20 років. Саме перед повномасштабним вторгненням повернувся зі строкової служби.

У Києві, де працював, його не взяли до тероборони, тож повернувся на Миколаївщину і долучився до українського війська вже там. За час повномасштабного вторгнення воював на Херсонському, Луганському напрямках та у Бахмуті.

Наразі проходить лікування та реабілітацію на Вінниччині. Після відновлення планує повернутися у стрій. Каже, його мотивація — це вільна Україна, а ще 5-ро молодших сестер, які чекають на нього вдома.

 

Інші випуски
Більше відео