Як працює повітряна тривога на Вінниччині: хто натискає "тривожну кнопку" і як влаштовані сирени

13 бер. 19:00


Від початку війни сигнал "Повітряна тривога" пролунав на Вінниччині понад 560 разів. У Вінницькій області використовують аналогову систему оповіщення, котру розпочали облаштовувати ще в 1950-х роках. Покриття області нині - 79 електромеханічних сирен. У місті Вінниці на сьогодні облаштовано цифрову систему оповіщень, яка є надійнішою, мобільнішою і може містити більше варіантів сповіщень населення.

Як працює сирена, як передають інформацію про те, що летять ракети, хто та людина, котра натискає "тривожну кнопку" і вмикає мобільний додаток "Повітряна тривога", яка різниця між аналоговою і цифровою системою оповіщення, де встановлюють ревуни сирен і який радіус поширення звуку, скільки є часу, щоб добігти до укриття коли летять "Калібри" та "Кинджали" - дивіться детальніше в інтерв’ю із заступником начальника управління цивільного захисту департаменту цивільного захисту Вінницької ОВА Глєбом Бурковським.

#сирена, #повітрянатривога, #ракети, #повітрянісили, #тривожнакнопка, #звукисирен, #війна, #україна, #аналоговасирена, #цифровасирена

Інші випуски
Більше відео