"Коли побачив український піксель — був неймовірно щасливий", — Герой України Дмитро Фінашин

13 січ. 19:00


23 травня 2022 року Дмитро Фінашин на псевдо “Фін” виконував з побратимами бойове завдання у районі населеного пункту Яковлівка на Луганщині. Їхню групу вже чекав ворог і відкрив щільний вогонь. Дмитро отримав важкі поранення: одна з куль відірвала вказівний палець, інша потрапила в ліву руку перебивши кістку та артерію, ще одна — пробила захисний шолом. Дві доби Дмитро діставався українських позицій.

Втрата крові, зневоднення та марення, втім розповідає, що “мусив боротися за життя і не здаватися заради рідних та Перемоги, яку хотів неодмінно побачити”. Без їжі, води та з турнікетом на руці, він самовіддано змагався за те, щоб вижити. На третю добу його знайшли військові 80-ї окремої десантно-штурмової бригади та евакуювали. В лікарні Бахмута йому ампутували руку та палець.

У жовтні Указом Президента - Дмитру Фінашину присвоєно звання Герой України із врученням ордена «Золота Зірка». На разі, на завершальному етапі процес протезування, який Дмитро проходить у Польщі. Надалі, планує перекваліфікуватися та повернутися до служби. Свою неймовірну історію виживання та сили духу захисник розповів "Суспільне Вінниця".

Інші випуски
Більше відео