Мерія виділила 5 мільйонів гривень на погашення боргу “Вінницяоблводоканалу”

11:53, 4 жов. 2019
 
Мерія виділила 5 мільйонів гривень на погашення боргу “Вінницяоблводоканалу”

Ще 5 млн для енергетиків — виділили з міського бюджету на погашення боргу “Вінницяоблводоканалу”. Про це українському радіо Вінниця розповіла директорка міського департаменту фінансів Наталя Луценко. Питання розглядали, сьогодні, на сесії міськради. “За” - проголосували 41 депутат, присутній на засіданні. Схема переказу грошей наступна:

- Кошти виділені, як поповнення статутного капіталу нашому КП «Вінницяміськтеплоенерго» для того, щоб підприємство змогло провести розрахунки по договору переуступку боргу з КП «Вінницяоблводоканал» для погашення заборгованості за електричну енергію. Це питання розглядалося кілька разів і на сьогодні ми його вирішили. Безумовно, це лише часткове погашення, але воно вирішить питання на певний період, - говорить директорка міського департаменту фінансів Наталя Луценко.

Речниця КП «Віницяоблводоканал» Юлія Калуцька — сказала — сьогодні ситуацію не коментують.

Нагадаю, КП «Вінницяоблводоканал» боргує ПАТ «Обленерго» 72 мільйони гривень. На останній сесії облради, 26 вересня, депутати також виділили 5 млн грн на погашення цього боргу. Схема перерахунку коштів аналогічна. Гроші тепловикам надійдуть із понеділка — розповів Микола Копачевський — директор обласного департаменту фінансів.