На сесії міськради виділили гроші для облводоканалу і відмовилися купувати Льодовий клуб

14:13, 29 лис. 2019
 
На сесії міськради виділили гроші для облводоканалу і відмовилися купувати Льодовий клуб

7 мільйонів 700 тисяч гривень на продовження погашення боргу водоканалу перед "Енерою" та обленерго на сьогоднішній сесії вінницької міськради виділили депутати.

За таке рішення проголосували 37 депутатів із 41 присутніх.

Стільки ж коштів з бюджету вінницької міської ОТГ виділили і на попередній сесії. Про це Суспільному розповіла Наталя Луценко — директор міського департаменту фінансів.

- Виділяється 5,2 мільйона КП "Вінницяміськтеплоенерго" для погашення своїх зобов’язань за договором відступу боргу, а також 2,5 млн фінансової підтримки для фінансової підтримки КП «Вінницяоблводоканал» для проведення розрахунків за електроенергію. Перша сума 5,2 також буде спрямовна на погашення заборгованості за електроенергію перед АТ «Вінницяобленерго».

Також на сесії депутати одноголосно ухвалили рішення не купувати для міста “Льодовий клуб”, що у центральному парку. За словами директора міського департаменту комунального майна Ігоря Шутака — сума у 34 мільйони грн не відповідає реальній вартості такого об’єкта.Додає, у мерії шукатимуть новий майданчик для тренування хокеїстів.

- Об’єкт введено в експлуатацію 2008 року. За тою інформацією, яку нам офіційно надано - частина обладнання і майна, яке, безпосередньо, забезпечує функціонування льодової ковзанки - вони вже мають відповідно певну зношеність від 20% до 40%. Нам сьогодні в ультимативній формі направили лист, буквально в листопаді.... - винесіть дане питання на сесію і дайте нам наше право розпоряджатися нашим майном. От міська рада, сьогодні, відповідне рішення прийняла.

Що майно Льодового клубу коштує 34 млн грн — визначила торгово-промислова палата як незалежний експерт. Нині тут тренуються, зокрема вихованці хокейного клубу “Патріот”. За словами їхнього тренера — альтернативи такому майданчику у місті немає. Як розповіла раніше представниця вінницького катка — вони вже знайшли покупців. Переїздити в інше місто будуть на початку весни наступного року.