Учні 25 вінницької школи взяли участь в акції «Діти - дітям»

16:44, 28 лис. 2019
 
Учні 25 вінницької школи взяли участь в акції «Діти - дітям»

До такої благодійної акції долучилося понад 900 школярів 25 вінницької школи. За словами заступниці директора Анни Дученко — ініціювали захід, аби приділити увагу дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Третьокласниці Катерина та Оксана в коробки поклали кольорові олівці, фломастери та солодощі. А ще школярки написали листа. Нікіта Грищук спакував одразу дві коробки. Каже, його подарунки для хлопців.

- Приніс машинку, вафлі, горішки, а в другій коробці теж машинки й шоколад

Таких учнів як Нікіта — цьогоріч багато, каже, вчителька навчального закладу Тетяна Степанюк.

- Кожна дитина в коробочку вкладає частинку своєї доброти, любові й робить це щиро і відверто... Немає такої дитини, яка б не взяла участь у цій акції. Вони готують по кілька коробок. Хто не встиг, довозять. Ті, кого не було, просять коробочки...

Ідею провести в школі акцію «Діти дітям» запропонував батько учениці — Олександр Семеніхін. Говорить, у такий спосіб можна навчити дітей бути вдячними й небайдужими.

- Цю акцію ми запропонували всім, але участь у ній могли брати за бажанням. Ми нікого не змушували щось приносити. Три роки тому, коли розпочали акцію, думали, що до неї долучиться 100, 200 учнів. Але в перший рік долучилося 700 школярів. А цьогоріч кількість коробок більша, ніж учнів у школі, — каже Семеніхін.

Коробки з подарунками діти пакують у класах, а вже у фоє школи на них клеять наліпки з позначками для хлопчика чи для дівчинки й вік дитини.

- Діти з нетерпінням очікують акцію. Запитують, коли прийде День подяки, коли треба буде обирати подарунки, адже головна умова акції — діти самі обирають подарунки, те, що вони самі хотіли отримати на День Миколая..., - розповідає Анна Дученко — заступниця директора з навчально — виховної роботи школи.

Цьогоріч учні 25-ї школи зібрали більш ніж 1000 коробок. Подарунки передають одноліткам на схід і дітям із сиротинців області.

До благодійної акції «Діти-дітям», за словами Доченко, долучилися також гімназія №1 м. Вінниці, ВНТУ, 15 школа та школа іноземних мов.