На погашення боргу “Вінницяводоканалу” перед «Вінницяобленерго”з обласної казни виділили 5 мільйонів грн

10:15, 26 вер. 2019
 
На погашення боргу “Вінницяводоканалу” перед «Вінницяобленерго”з обласної казни виділили 5 мільйонів грн

5 млн гривень — виділили з обласного бюджету на погашення боргу КП “Вінницяводоканалу” перед ПАТ «Вінницяобленерго”. Про це Суспільному розповів голова бюджетної комісії Геннадій Мазур. Питання розглядали сьогодні на сесії обласної Ради.

- Сьогодні ми робимо перші кроки від вінницької ОР: внесли зміни в програму, проголосували на комісії. Ми виділяємо 5 мільйонів дотацій на “Вінницяоблтеплоенерго”, щоб вони перерахували ці гроші на “Водоканал”. Тим самим ми розблоковуємо це питання, — каже Мазур.

Частину коштів на погашення боргу мають виділити й з бюджету вінницької міської ОТГ. Скільки? - вирішуватимуть на найближчій сесії. Решту грошей — має сплатити сам “Водоканал”.

Наразі ж, КП «Вінницяоблводоканал» боргує обленерго - 72 млн гривень. Борг утворився через здорожчання електроенергії, — каже, директор підприємства Олександр Чернятинський. Додає, тарифи на електроенергію зросли, а на водопостачання та водовідведення залишилися без змін.
- Борг за 3 роки. Найбільша сума була накопичена за 2018 рік. Це пов’язано з тим, що тариф на водопостачання був скоригований за окремими статтями й введений в дію тільки в жовтні. Цілий рік ми працювали за тарифом 2017 року. За цінами 2016 року. А електроенергія протягом 2018 року змінювалась 4 рази, планово і щоквартально, — говорить Чернятинський.

Нагадаємо, наприкінці 2018-го, для погашення боргу КП «Облводоканал» та ПАТ «Обленерго» уклали договір про реструктуризацію. За ним “Вінницяводоканал” за 2019 рік мав сплатити 63 млн гривень. Проте, за 8 місяців поточного року — енергетикам надійшло лише 2 мільйони 6 тисяч гривень.