Вінницькі волонтери майструють для бійців на схід станини з дистанційним керуванням

12:23, 29 лис. 2019
 
Вінницькі волонтери майструють для бійців на схід станини з дистанційним керуванням

2 станини з дистанційним електричним керуванням для ручного протитанкового гранатомета, 7  - під запуск снарядів із міни 82 калібру, станковий протитанковий гранатомет та від гармати Бойової машини піхоти - у день волонтера - повезуть на Донеччину вінницькі волонтери Денис Романовський та Людмила Радківська.

Зразок станини з електричним керуванням — волонтер Денис Романовський, близько місяця тому, привіз майстру Володимиру Нагорному, аби той змайстрував щось подібне.

- Їздили в частину, де нам показали зразки, щоб ми могли виміряти, зробити...

За розробку станини Володимир Нагорний взявся в середині листопада. Врахував, каже, пропозиції бійців та додав свого. Виміряв, варив та скручував у своїй майстерні. Електронікою до станини займалися автоелектрики Артур Петровський та Максим Смішний.

Переваги такої станини оцінює нацгвардієць, підполковник Артем на псевдо “Сармат”. Саме його бійцям повезуть першу таку станину.

- Бачу, вперше, руки чешуться випробувати... Плюси, зберігає життя бійців

5 грудня Денис Романовський повезе дві станини з електричним та дистанційним керуванням на Донеччину, аби на День збройних сил передати станини на передові позиції. Після того, як вони будуть апробовані захисниками, волонтери візьмуться за виготовлення наступних.