Майстер-клас із голкового мережива провели в обласному краєзнавчому музеї

15:46, 28 лис. 2019
 
Майстер-клас із голкового мережива провели в обласному краєзнавчому музеї

Зробити «Різдвяні прикраси» своїми руками навчала майстриня Ірина Савчук.

- Техніка голкового мережива проста... Стародавня. Вона більше притаманна західній Європі. Виникла вона від традиційного виду вишивки. Щоб виготовити таку прикрасу потрібна нитка, голка середньої товщини (вушко має бути велике, тому що нитку доцільно використовувати товсту) і допоміжні матеріали: картон, нитка звичайна і ножиці.

Серед учасників акції — Ярослава Панасюк. Дівчина навчається у ВДПУ. Здобуває професію вчителя трудового навчання. Каже, в її колекції багато вишитих картин та рушників, робіт із бісеру. Є і ляльки-мотанки. Сьогодні прийшла до краєзнавчого музею на майстер-клас із голокового мережива.

- Ця техніка нам ще не знайома.... Не складно тому, що викладач все розповідає. Якби не розповідала, то було б складно по малюнках розібратися....

Одногрупник Ярослави — Андрій Глухота білими нитками на червоному папері вишиває пелюстки. Каже, з цього вийде сніжинка. Окрім студентів, на майстер-класі і вінничани, які займаються хенд-мейдом. Серед них — Світлана Забродська-Стратієнко. Жінка каже, в’яже, вишиває, малює. Про техніку голкового мережива почула вперше.

- Вона цікава дуже. Коли працюєш з голкою — воно заспокоює. Там є ритм, малюнок і ти, в принципі, доволі просто можеш це робити.

Майстер-клас тривав дві години. За цей час учасники виготовили близько двох десятків різдвяно-новорічних прикрас.