У Вінниці триває збір речей для нужденних

11:16, 27 лис. 2019
 
У Вінниці триває збір речей для нужденних

Не виносити на смітник, а віддати старий одяг нужденним. Таку ініціативу у Вінниці втілюють у життя учасники проєкту «Побачити невидимих, почути мовчазних».

Один із пунктів збору речей знаходиться в учбово-спортивному центрі «Сенсей».Вінничанка Людмила Писаренко принесла сюди теплий одяг. Говорить, про проєкт дізналася від доньки.

- Принесли теплі речі: шапочки, кофточки, а також дитячі речі з яких дитина виросла. Ми хочемо допомогти тим, кому ці речі необхідні....

- Я принесла шапочку, шарфик і рукавички для маленьких діток, які не мають можливості їх купити. Мені було не шкода віддавати, бо вона була на мене маленька, — розповідає п’ятирічна Соломія Степаненко, яка принесла одяг до пункту збору.

Вінничанин Станіслав Галандзовський, каже, старі речі й раніше віддавав нужденним. Цього разу приніс іграшки. Додає, донька обирала сама чим хотіла б поділитися.

Цей пункт збору зорганізувала Діана Подолянчук. У «Сенсеї» вона навчає дітей східних танців. Вихованці танцювальної студії підтримали тренерку. Разом підготували танець — подяку містянам, які долучаються до акції.

- Ми збираємо речі майже цілодобово...і думаємо, куди можна їх розподілити. Наразі вирішили підтримати безхатченків і зібрати їм теплий одяг. Самі безхатьки просили найбільше шкарпеток. Так, як у нас у Вінниці немає притулку, їх немає де прати й відповідно ця тема є болючою. Насамперед, потрібні були шкарпетки й дуже мерзнуть руки, звичайно рукавиці й шапки — це найголовніше, що потрібно, - розповідає Подолянчук.

Діана додає, акція безстрокова. Уже назбирали близько трьохсот кілограмів одягу: це светри, куртки, шапки, шарфи, рукавиці та шкарпетки.

Куди приносити вживані одяг та взуття вінничани можуть дізнатися, скориставшись інтерактивною мапою. У ній відображаються дані про пункти збору речей в області. Нині у місті діє сім пунктів збору речей, 31 - в районах області, каже Подолянчук.

Цієї неділі, 1-го грудня, на Залізничному вокзалі м. Вінниці теплі речі роздадуть безхатченкам. Після Різдв’яно-Новорічних свят одяг та іграшки передадуть дітям із малозабезпечених сімей.