У Вінниці на Соборній посилили патрулювання

15:38, 13 лис. 2019
 
У Вінниці на Соборній посилили патрулювання

Протягом дня чергують 5 екіпажів поліцейських, — розповіла Суспільному речниця Тетяна Плахотнюк.

Перед в’їздами на Соборну висить знак, який попереджає водіїв про заборону проїзду для приватного транспорту. Тих, хто його ігнорує, штрафують інспектори патрульної поліції, каже сержант Святослав Савчук.

- Не штрафують водіїв, які можуть рухатися вулицею Соборною — це водії з інвалідністю, водії, які обслуговують дану територію, проживають на цій території та рухаються за встановленим маршрутом, так як громадський транспорт і таксисти, які мають ліцензію, — каже Святослав Савчук — сержант поліції.

Штраф - 255 гривень. Сплатити його можуть на місці.

Аби не рухатися центром, водії можуть проїхати в об’їзд — вулицями Князів Коріатовичів чи Магістрастською, каже Святослав Савчук. Такі патрулювання допомагають розвантажити Соборну.

- Ситуація з рухом на вулиці Соборній — кричуща. Протягом декількох місяців сталася низка серйозних: один пішохід загинув іншого травмовано. Також камера відеоспостереження Ситуаційного центру зафіксувала бійки на нерегульованому пішохідному переході між водієм і пішоходом, — розповідає Віктор Перлов, експерт із дорожнього руху.

Щоб водії не ігнорували знак обмеження руху, достатньо аби патрульні чергували на вулиці тиждень, додає Перлов.