Шматки, ймовірно, отруєного м’яса на вулиці знайшов вінничанин

17:06, 9 лис. 2019
 
Шматки, ймовірно, отруєного м’яса на вулиці знайшов вінничанин

Шматки м’яса у невідомій рожевій речовині на вулицях міста виявив вінничанин Владислав Яськов. Розповідає, що знахідку викинув до зливової каналізації, а його мати викликала поліцію. Втім, правоохоронці заяву про розкидане м’ясо приймати відмовились.

 

На зустріч Надія Яськова та її син Владислав ідуть без пса Стіча. Учора, близько 10 вечора, на перехресті вулиць Шевченка та Костянтиновича Владислав разом із друзями вигулював собаку. Каже, його увагу привернули шматки м’яса у невідомій рожевій речовині.

"Як ми гуляли, то було шматків 6. Ми завели Стіча додому. Повернулися, то залишилося лише два шматки м’яса", - розповідає власник собаки Владислав.

М’ясо, яке залишалося — хлопець викинув до зливової каналізації.

"На смітнику м’ясо можуть дістати собаки чи коти", - пояснює Владислав.

Хлопець одразу написав про знахідку мамі Надії. Жінка викликала поліцію.

"Поліція подивилася. Сказала, що це просто рожевий папірець. Посміялися. Жодної заяви не прийняли й поїхали", - розповідає Надія Яськова.

Чому патрульні не склали протокол — Суспільне запитало у старшого інспектора пресслужби патрульної поліції Віктора Постоловського.

"Прибувши на місце виклику, ми не зафіксували якогось факту правопорушення. Оскільки м’яса на місці не було. Заявниця повідомила, що вона його зібрала і викинула в сміттєвий бак. Встановити інші обставини було неможливо. Заяви не надходили", - говорить правоохоронець Віктор Постоловський.

Зазвичай, поліція не береться розслідувати випадки труєння тварин, розповідає зоозахисниця Руслана Кравченко.

"Коли є факти жорстокого поводження з тваринами (навіть очевидні), дуже важкого домогтися, аби склали протокол", - додає зоозахисниця Руслана Кравченко.