Був тверезий, втім чи перевищив швидкість - невідомо: подробиці ДТП на Келецькій

17:58, 16 лип. 2019
 
Був тверезий, втім чи перевищив швидкість - невідомо: подробиці  ДТП на Келецькій

З якою швидкістю рухався водій Volvo, який вчора, близько 10-ї вечора, врізався у зупинку на вул. Келецькій — не встановлено. Ніхто не травмувався.

Чи перевищував автомобіліст швидкість вище прийнятних 50 кілометрів на годину - патрульна поліція не встановила. Камер спостереження та фіксації на місці ДТП не виявилося.

Опівдні наступного дня про дорожньо-транспортну пригоду нагадували залишки скла. Їх прибирали працівники комунальної служби.

Швидкість на цьому відрізку дороги водії перевищують часто, — розповідає фахівець із безпеки дорожнього руху Віктор Перлов. Допомогти уникнути таких ситуацій можуть автоматичні камери фіксації, втім у Вінниці таких немає, додає Перлов.

«Ми готові встановлювати такі камери, але вони не сертифіковані. В Україні їх використовувати не можна. Чекаємо коли з’являться подібні прилади на нашому ринку.»

Альтернатива автоматичним приладам, за словами Перлова, — ручні камери фіксації - «труками». Їх на область усього три. Усі використовують на трасах міжміського сполучення — каже інспектор прес-служби патрульної поліції Віктор Постоловський.

За словами Постоловського, патрулі фіксують порушення на звичайні камери відеоспостереження. Таких у місті близько шестисот, жодна — не встановлена на місці, де сталася вчорашня аварія, телефоном розповів начальник муніципальної варти Віталій Чигур. За його словами, додаткові камери тут планують встановити до кінця року.