На Вінниччині тимчасово місце голосування змінили понад сім тисяч виборців

17:08, 15 лип. 2019
 
На Вінниччині тимчасово місце голосування змінили понад сім тисяч виборців

Відділ ведення державного реєстру виборців, 15 липня, працюватиме до опівночі.

Сьогодні останній день, коли виборці можуть тимчасово змінити місце голосування. Станом на 14:00 за даними ЦВК на Вінниччині цією послугою скористалися близько 7 тисяч людей.

У порівнянні з президентськими виборами — ажіотажу серед людей немає, — каже Олег Курков, заступник начальника вінницького відділу ведення держреєстру виборців.  «Десь половина тих, хто звернувся з заявою про зміну місця голосування — це члени виборчих комісій. А також переселенці з Донецької та Луганської областей. У нас таких доволі багато. Близько 20-30%».

Аби змінити місце голосування, потрібен лише паспорт. Раніше для тимчасової зміни місця голосування необхідна була довідка з місця роботи чи навчання, договір оренди житла або ж документ на право власності, зазначає Олег Курков. І додає, у разі зміни місця голосування виборець отримає лише один бюлетень – за партійними списками, і не зможе обирати депутата-мажоритарника.

Тим, хто не встигне змінити місце голосування сьогодні, — матимуть на це ще два дні. Для цього потрібно звернутися до суду.

Нагадаємо, дочасні вибори до ВР відбудуться цієї неділі, 21-го липня.