Спільний рейд екологів та рибоохоронного патруля Південним Бугом

15:15, 26 чер. 2019
 
Спільний рейд екологів та рибоохоронного патруля Південним Бугом

У Вінниці екологи та представники рибоохоронного патруля виміряли температуру води у Південному Бугу та взяли проби для проведення аналізу на вміст хімічних речовин. Тридцятиградусна спека, яка спостерігається протягом останніх трьох тижнів сприяє розвитку водоростей на водоймах та зниженню розчиненого кисню, що може призвести до задухи риби в річці.

Воду з Південного Бугу головний спеціаліст Державної екологічної інспекції Катерина Томкова набирає у пляшки. Аби визначити, де саме була взята ця проба, на кожній пляшці є номер. Вміст кисню та температуру води визначають на місці спеціальним приладом — оксиметром. « Виявили: температура води + 29, а вміст кисню - 12, 6. Це в межах норми», - каже пані Катерина.

Результати аналізів води на вміст хімічних речовин будуть готові за 5 днів. Їх екологи проводять у лабораторних умовах.

Аби водоростей було менше, у воду потрібно випускати рибу, яка є рослиноїдною. Це, зокрема, товстолоб та білий амур. Коли буде наступне зариблення — Сергій Данаіле, заступник начальника відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» - не каже. Востаннє зариблення Південного Бугу в місті проводили восени 2018 року.
Екологи перевіряли воду, а рибоохоронний патруль - рибалок. За допомогою спец.обладнання «кішка» виявляли заборонені знаряддя лову, зокрема, зяброві сітки, які встановлюють браконьєри. Порушників фіксують і на березі. За правилами спортивної та любительської риболовлі, ловити рибу можна на 5 гачків та спінінг. У вінничанина Михайла Сморшкова, який рибалить у затінку, гачків вдвічі більше. Чоловік отримує попередження від рибоохоронного патруля. Якщо порушить правила ще раз — йому загрожує штраф у розмірі від 34 до 170 гривень.
Спільні рейди екологи та рибоохоронний патруль проводитимуть щомісяця.