У Вінниці тестують велосмуги, які пофарбували у червоний колір

13:34, 26 чер. 2019
 
У Вінниці тестують велосмуги, які пофарбували у червоний колір

У Вінниці тестують велосмуги, які пофарбували у червоний колір. Зробили це задля безпеки руху велосипедистів, — розповів один з ініціаторів Віктор Перлов. Червона велодоріжка по вулиці Воїнів-інтернаціоналістів з’єднала Келецьку і Хмельницьке шосе.
Минулого року — уся дорога була для автомобілістів. Потім дві смуги виділили для велосипедистів та визначили місця для паркування. З’явилися вони по обидва боки вулиці Воїнів-інтернаціоналістів.
З бюджету Вінницької міської ОТГ на фарбу для велосипедних розміток по вулицях Замостянській та Воїнів-інтернаціоналістів виділили 240 тисяч гривень, — розповів директор спеціалізованої монтажно-експлуатаційної дільниці з організації дорожнього руху Сергій Чернов. Роботи з фарбування виконали працівники його підприємства.
Ця велосмуга — експериментальна. Головний спеціаліст відділу транспорту і зв’язку міської ради Андрій Сорокін каже, протягом року будуть стежити, чи не зітреться фарба і як вона буде реагувати на антильодові реагенти взимку.
Якщо все буде добре — такі ж розмітки, за словами ініціатора кольорових велодоріжок Віктора Перлова, — мають нанести по вулицях Лебединського, Стрілецькій та на Київському мосту.