ДБР просить взяти полісмена, якого підозрюють у побитті Олександра Комарніцького під варту

16:23, 24 чер. 2019
 
ДБР просить взяти полісмена, якого підозрюють у побитті Олександра Комарніцького під варту

Сергій Князєв сьогодні провів брифінг у приміщенні обласного управління поліції Вінниччини. Очільник профільного відомства відреагував на інцидент, внаслідок якого у Вінниці помер член команди "Громадянська позиція", побитий правоохоронцями.
За версією слідства, 11 червня, пізно ввечері, поліцейський попросив Комарніцького бути понятим під час затримання на кінцевій зупинці вул. Київської — чоловіка з гранатою. Комарніцький відмовився. І почав сварку з поліцейським. Той застосував силу, чоловік упав та вдарився головою об асфальт. Відео чи фото з місця подій ні ДБР, ні поліція — не публікують. Почути версію Олександра Комарніцького — не вдалося. Він помер у реанімаційному відділенні нейрохірургії лікарні ім. Ющенка, не приходячи до тями. Сюди чоловіка перевели з ВМКЛ ШМД.

«Йому зробили МРТ як з’ясувалося у нього перелом основи черепа, множинні переломи черепа, гематоми, повітря в голові, тріщина в нозі. … Лікарі, кажуть, від одного поштовху — таких травм 100% не могло бути», - розповідає вдова Олеся Комарніцька.
Підозрюваний у побитті Олександра займався бойовим мистецтвом Самбо. За словами старшого тренера обласної комплексної ДЮСШ Івана Нагорняка — у цьому виді спорту використовують удари ногами і руками.

 Нині поліціянт під цілодобовим домашнім арештом, зазначила речниця Держбюро розслідувань  - Анжеліка Іванова. Такий запобіжний суд йому призначили, вчора, 23 червня. Після смерті Комарніцького — ДБР подало апеляцію. Проситимуть взяти полісмена під варту.

З посад усунуто 4-ро керівників поліції області  різних рівнів.

Заступника начальника обласної поліції Сергія Сокиряна — звільнять. Він відповідав за кадрові призначення.

З рапортом, аби усунути його від виконання обов’язків на час слідства — звернувся очільник правоохоронців Вінниччини Юрій Педос. Цю посаду тимчасово займатиме його заступник Руслан Мороз. Князєв такі рішення погодив.