Вінниччина cеред трійки областей за кількістю стягнення аліментів через суд

16:24, 18 чер. 2019
 
Вінниччина cеред трійки областей за кількістю стягнення аліментів через суд

Вінниччина увійшла до трійки областей за кількістю стягнення аліментів через постанови суду. Про це UA:Вінниці розповів начальник філії Центру пробації області Руслан Щур. За його словами, станом на червень на Вінниччині 200 так званих татусів виконують громадські роботи. Це ті особи, які півроку ухилялися від сплати аліментів.
Вінничанин Микола Турко має доньку від першого шлюбу. Розлучився 5 років тому. Відтоді аліментів не виплачував жодного разу. Нині його борг складає 10 тисяч гривень. Вінницький міський суд призначив чоловіку 130 годин громадських робіт. Таким прибиранням за місяць комунальне підприємство сплачує чоловіку близько 2 тисяч гривень. 1170 гривень одразу переказують на рахунок дружини, розповідає бухгалтер комунального підприємства Лариса Бятова.
Чоловіків, які ухилялися від сплати аліментів упродовж 6-ти місяців — на Вінниччині 200. Усім їм присудили виконання громадських робіт., розповідає начальник обласного центру пробації Руслан Щур.
Тим, хто ухиляється від сплати аліментів також заборонено виїздити за кордон, керувати автівкою, полювати та використовувати мисливську зброю. Відповідні норми у лютому 2018-го прописали у законі України щодо посилення захисту права дити на належне утримання. Суспільно-корисні роботи як один із видів покарання для неплатників аліментів було введено першим пакетом законопроектів Чужих Дітей НеБуває, який набув чинності 6 лютого 2018 року.