Гострий нюх і швидка реакція: або як військові пси демонструють навички на змаганнях кінологів

16:46, 14 чер. 2019
 
Гострий нюх і швидка реакція: або як військові пси демонструють навички на змаганнях кінологів

Старший солдат НГУ Дмитро Довгалюк разом із німецькою вівчаркою Арланою стали переможцями у змаганнях “Багатоборство кінологів на першість Західного оперативного територіального об’єднання Нацгвардії України» у Тернополі. Серед вправ із підготовки розшукових собак — вибірка людини, вибірка речей та пошук стріляних гільз. “Займався з нею місяць день у день. Хоча там були дуже сильні конкуренти, за кілька частин я хвилювався. Але приїхали туди, вона спрацювала краще, ніж я очікував. Я з першого дня, коли склали загальний курс і смугу — знав, що ми за балами дуже відірвався”, - розповідає Дмитро Довгалюк, старший солдат НГУ військової частини 3028.

Як результат — золоті медалі. Для вівчарки Арлани — ці змагання були перші, як і для самого кінолога. Головне в цій справі гарні відносини між кінологом та собакою, каже начальник кінологічної служби частини Олександр Джурабаєв “Собака звикає до кінолога, потім до повідця, ошийника, і потім загальні команди: “сидіти”, “лежати”.

На базі в/ч3028 є 14 службових псів. Більшість із них вчать шукати вибухівку, або захищати людину.

Нагадаємо, змагання проходили з 5 по 7 червня на території 2 Галицької бригади Нацгвардії України, в Тернополі. У них взяли участь 7 команд: по 2 команди з Хмельницького та Львова, по одній з Івано-Франківська, Вінниці, Луцька.