У Вінницькій багатоповерхівці у під’їзді ростуть гриби

15:24, 13 чер. 2019
 
У Вінницькій багатоповерхівці у під’їзді  ростуть гриби

У Вінниці, у багатоповерхівці по вул.Зулінського, 34 А в одному з під’їздів ростуть гриби. Пліснява на стінах — наслідок підтоплення під’їзду. Воно відбувається щоразу як тільки йде дощ, — розповідає мешканець будинку Михайло. Через постійне протікання труб, у підвалах утворилися ріки, вкриті пліснявою. Сморід від каналізації доходить до мешканців перших поверхів.

Дізнавшись про приїзд знімальної групи, працівники ЖЕКу, який обслуговує даний будинок, позмітали грибок, а підлогу посипали хлоркою, каже мешканка будинку Аліна Шелест.

Фото плісняви та грибка на стінах, яке кореспондентам UA:Вінниця надали мешканці, показуємо лікарю-інфекціоністу Олені Миронишені. За словами фахівця, такий стан стін шкодить здоров’ю і провокує розвиток захворювань.

У листопаді минулого року мешканці цієї дев’ятиповерхівки уклали договір з компанією-управителем «Київська». Щомісяця сплачують за послуги ЖЕКу загальну суму від 17 до 20 тисяч грн. Відрахування йдуть, а змін немає. За 30 років існування будинку - ремонт тут жодного разу не проводили. Нині, кажуть, терпець увірвався.

Головний інженер компанії «Київська» Олександр Луба у коментарі нашій знімальній групі зазначив, що каналізацію в будинку по вул. Зулінського чистять двічі на місяць. Наразі ж пообіцяли, з наступного тижня, а саме з 18 червня - розпочнуть ремонтні роботи в 1 під’їзді.

Також у липні компанія «Київська» запланувала ремонт даху висотки. З 700 квадратних метрів покрівлі планують замінити — 80.

На обслуговуванні даної компанії перебуває 139 будинків.