У Бару, на Вінниччині, актори-аматори відроджують театральне життя міста

11:25, 29 тра. 2019
 
У Бару, на Вінниччині, актори-аматори відроджують театральне життя міста

2016-го року у місті було створено барський художній аматорський театр. У їхньому репертуарі вже є дві п’єси. Наразі актори готуються до прем’єри нової постановки за твором Олексія Коломійця «Фараони». Це комедія про те, як жінки з чоловіками помінялися ролями.

28-річний Сергій Бурий за освітою інженер-будівельник, а нині ще й бізнесмен. Герой Онисько, якого грає у п’єсі, каже, зовсім на нього не схожий.
Анжела Франчук — мама трьох дітей і домогосподарка у «Фараонах» виконує роль дружини бригадира. Це її дебют. Втім, зізнається, хист до акторської гри, з’явився ще в дитинстві.

Режисерка-постановниця п’єси Ірина Дєдова каже, починалося все з ентузіазму. Втілити мрію у реальність допомогли місцеві мешканці.

Репетиції актори-аматори проводять у приміщенні тамтешньої міськради. «Це ініціативне об’єднання людей. Нещодавно ми його зареєстрували як ГО, він повністю на самоокупності. Фінансується коштом самих акторів і людей, які їм допомагають», - розповідає Роман Григор’єв, спеціаліст із питань культури Барської міськради.

У травні 2019-го барський художній аматорський театр виграв грант від українського культурного фонду для постановки нової вистави. «Будемо проводити кастинги на цю виставу, але акторами там будуть учасники ООС. Плануємо поставити вистави у Бару, а потім гастролювати з нею східними і західними регіонами країни. Загальний бюджет понад 300 тис. грн. За ці гроші грантодавців мають виготовити декорації, придбати реквізит. Також їх спрямують на організацію гастролей по Україні», - додає Роман Григор’єв.

Наразі ж у барському художньому аматорському театрі налічується 9 акторів.