У Вінниці визначили переможців міського конкурсу учнівських екологічних ініціатив

14:11, 19 кві. 2019
 
У Вінниці визначили переможців міського конкурсу учнівських екологічних ініціатив

18 квітня, у HUB «Місто змістів» відбулася презентація учнівських екологічних ініціатив. Переможці отримують гроші на втілення свого проекту.
У березні цього року в усіх школах міста відбулися шкільні етапи змагання. Учні 5-11 класів розробляли ідеї та презентували свої екологічні проекти у школі. По одному найкращому від закладу відібрано для презентації на міському етапі конкурсу.
Цього разу на розгляд журі, серед якого представники міської ради та шкільні омбудсмени, учні представили 21 проект. Кожну ідею оцінювали за 5 критеріями: актуальність, реалістичність вирішення, оригінальність, ефективність та загальне враження.
З бюджету Вінницької ОТГ на реалізацію учнівських екоініціатив 2019-го виділили 300 тисяч гривень. За фінансуванням проекти розподілили на 14 великих(обсяг фінансування до 50 тисяч гривень) і на 7 малих — (обсяг фінансування до 20 тисяч гривень).

Міський конкурс у Вінницькій міській об’єднаній територіальній громаді проходить у рамках Плану дій із реалізації глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді».