Цьогоріч міжнародний OPERAFEST TULCHYN дарує ще більше днів оперної феєрії просто

10:02, 5 кві. 2019
 
Цьогоріч міжнародний OPERAFEST TULCHYN дарує ще більше днів оперної феєрії просто

З 4 по 9 червня на території палацу Потоцьких у м.Тульчин відбудеться OPERAFEST TULCHYN.

Протягом п’яти днів 12 грандіозних постановок презентують театри й солісти України, США, Польщі та Німеччини. Також, вперше в Україні, виступить Польська Королівська опера. Глядачі побачать оперету у стилі «українського танго», хорове шоу і балет, від класичного й сучасного до трендового нині авторського contemporary. Загалом, у фесті візьме участь понад 700 артистів, а сам
OPERAFEST TULCHYN-2019 буде розділено на дві частини: GRAND OPERAFEST та KIDS OPERAFEST, у рамках якого пройде показ в Україні програми «Colours of the wind» за мотивами мультфільмів компанії Disney за участі співаків компанії Disney Entertainment.

Як і раніше, вхід на територію фестивалю – вільний.

Вже втретє фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за сприяння облдержадміністрації, обласної Ради та Тульчинської ОТГ. «За гроші ДФРР наступного року плануємо робити реконструкцію будівель палацу та навколишньої території. Тому фестиваль – це не лише дні, коли виступатимуть артисти і відбуватиметься музичне дійство. Загалом, цей процес триває рік, здійснюються заходи, спрямовані на відродження історичної пам’ятки, що відображатиметься на проведенні фестивалю», - зазначив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

Крім концертів, OPERAFEST TULCHYN вражатиме додатковими мистецькими родзинками. Зокрема, буде встановлено гігантську світлову інсталяцію на території фесту, яку створить польський митець Ярек Козяра. Також художники України розроблять нові селфі-зони та проведуть виставки. У дні KIDS OPERAFEST відбудеться показ феєричного вогняного шоу, працюватиме «Школа чарівництва», Містечко Аліси у країні чудес й майстер-класи.

На концертах та виставах OPERAFEST TULCHYN-2019 прозвучать опери українською, італійською, німецькою, французькою, польською, іспанською та англійською мовами.

Джерело інформації: офіційний сайт ОДА.