Вінничанам роз’яснили як тепер надаватимуть субсидію

16:20, 18 лют. 2019
 
Вінничанам роз’яснили як тепер надаватимуть субсидію

З березня в Україні стартує новий механізм надання субсидій. Або ж на рахунок в «Ощадбанку», або ж готівкою разом із пенсійними виплатами.
Про новації вінницьким мас-медіа розповіли 18 лютого під час прес-конференції директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна та представники «Укрпошти».

Відтак, субсидіанти, яким пільга почала нараховуватися з січня 2019, отримуватимуть її у грошовій безготівковій формі. «Цим субсидіантам, ми їх називаємо умовно «новими», в «Ощадбанку» відкривають персональні облікові записи. Кошти з держбюджету будуть перераховуватися Міністерством соцполітики на рахунок клієнта в «Ощадбанку». Звідти вже буде здійснюватися оплата житлово-комунальних послуг», - розповідає очільниця департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна.

Ті ж, хто почав отримувати державну допомогу з жовтня по грудень 2018, субсидію отримуватимуть «живими грішми». Якщо субсидіант є пенсіонером, то кошти йому надійдуть через Пенсійний фонд. «Пенсіонери, у даному випадку субсидіанти, мають право обирати спосіб отримання через фінансову установу або через Укрпошту. Це передбачено законом. Але через Укрпошту в чому відмінність: відбувається доставка безпосередньо додому цих коштів», - зазначила директорка Вінницької дирекції «Укрпошта» Наталія Костюк.

У Вінницькій області субсидію отримують майже 255 тисяч домогосподарств.