Менеджером Суспільне Вінниця залишається Тарас Тарануха, а продюсером — Віктор Мозалевський

Менеджером Суспільне Вінниця залишається Тарас Тарануха, а продюсером — Віктор Мозалевський

10 гру. 2021

Завершився відкритий конкурс на посади керівників Вінницької філії Суспільного. Переможцем відбору на посаду продюсера Суспільне Вінниця став Віктор Мозалевський. На посаді менеджера працюватиме Тарас Тарануха.

Читайте також: «Не чужі діти» — інфомарафон про сімейні форми виховання на Суспільне Вінниця

Віктор Мозалевський та Тарас Тарануха вперше стали керівниками філії Суспільного у Вінниці у 2017 році. Продюсер опікувався творчим напрямом. Менеджер вирішував технічно-господарські питання.

Віктор Мозалевський

«За час моєї роботи нам вдалося створити імідж чесного та неупередженого ЗМІ в області. Команда філії не боїться викликів, які стояли та стоять перед Суспільним. Ми вистояли перед натиском влади на регіональному рівні 4 роки тому. Наразі, у чиновників Вінниччини навіть не виникає питання впливати на інформаційну політику регіонального Суспільного, — розповів продюсер Вінницької філії Суспільного Віктор Мозалевський.У найближчих планах: побудова співпраці зі ЗМІ районів області, які поділяють цінності Суспільного, для цього ми активно використовуватимемо і формат марафонів, який вже напрацювали в листопаді; збільшення кількості міжрегіональних теле- та радіоефірів; виробництво пітчингових та аутсорсних проєктів; осучаснення радіопрограм».

Колектив філії працює без «джинси» та без заангажованості — для створення чистого інформаційного середовища. За останні 4 роки провели і десятки активностей задля популяризації Суспільного в регіоні. Були створені нові проєкти, виїзні студії, навчання, лекції, практики. Щороку, від початку мистецького конкурсу «Створюй із Суспільним», вінницькі продакшени перемагають у пітчингу. На наступний рік від Вінницької філії на розгляд комісії подано 7 проєктів.

Тарас Тарануха

«Звісно, глядачі й слухачі насамперед бачать роботу журналістів і операторів, але за ними стоять інженери, технічна підтримка, працівники студії, бухгалтери. Я хочу й надалі зміцнювати співпрацю всіх підрозділів для досягнення якісних результатів. Ми вже оновили всі комп’ютерні робочі місця, облаштували радіостудію з можливістю знімати відео, організували робочий простір, щоб було зручно всім службам, проводимо ремонти у кабінетах, плануємо зміни у телевізійній студії, працюємо над алгоритмами, що дозволять включати в наші ефіри людей з усіх районів області, хочемо мати можливість робити телевізійні мости з колегами. Вірю у колектив і бачу над чим буду працювати вже завтра», — коментує менеджер Вінницької філії Суспільного Тарас Тарануха.

Загалом, на плановому конкурсі восени цього року в 10 регіонах обрали продюсерів, у 7 — менеджерів філій. Невдовзі відбудеться конкурс на посади продюсерів Суспільне Волинь, Суспільне Житомир, Суспільне Поділля, Суспільне Тернопіль, Суспільне Черкаси

«Конкурси керівників філій дають нам можливість сканувати ринок медіа фахівців в регіонах. На жаль, в деяких областях знайти медіаменеджерів вкрай складно, саме тому до наступної хвилі конкурсів ми плануємо широку інформаційну компанію з роз’ясненнями, що означає працювати на Суспільному», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Читайте також: «Червона зона. Головне» — спецпроєкт про ситуацію з коронавірусом в області

Нагадаємо, на Суспільному керівників регіональних філій не призначають, а обирають шляхом відкритого й незалежного конкурсу. Участь у конкурсі можуть узяти всі охочі, що відповідають кваліфікаційним вимогам. Функції адміністративного й творчого управління повністю поділено, відтак керівник творчого напряму роботи філії — продюсер, а всіма адміністративними та господарськими питаннями керує менеджер.

Конкурс відбувається у два етапи: спочатку департамент кадрового адміністрування Суспільного мовника відбирають претендентів за поданими документами, а далі конкурсна комісія, до якої входять члени та голова правління Суспільного, проводять співбесіди з кандидатами.

Нагадаємо, Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.У Вінницькій області — це телеканал UA: ВІННИЦЯ і Українське радіо Вінниця. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Оперативні регіональні новини можна знайти на діджитал-платформі філії.