Чотири VinLine курсуватимуть містом до кінця року

15:12, 8 лис. 2019
 
Чотири VinLine курсуватимуть містом до кінця року

Про це Суспільному розповів директор “Вінницької транспортної компанії” Михайло Луценко.

Тролейбуси власного виробництва оснащують безшумним компресором, акумуляторами для автономного руху та вітчизняними системами керування двигунами. Два з них вже обслуговує пасажирів міста. Ще два — на збірці у вінницькому депо.

Нині завершують виготовлення третього VinLine. За словами Луценка, від моделей «ЗІУ-9» та «Богдан» тролейбус відрізняється системою вентиляції у салоні, інноваційними деталями, а також електронною системою управління, яка економить до 30% електроенергії.

- Дані тролейбуси відрізняються більш сучасним обладнанням. Ми ставимо туди компресори, які набагато тихіше працюють, ставимо головки струмоприймачів, які теж набагато ефективніше працюють … Тобто, ми удосконалюємо не тільки комфорт для пасажирів, а й комфорт для самого водія, - каже Луценко.

Ще одна перевага тролейбуса — він може рухатися автономно до 5 км у разі вимкнення струму чи несправності контактної мережі, - каже головний інженер тролейбусного депо Олександр Коварж.

- Дана модифікація машини дозволяє нам автономного ходу 5 км. Тобто, машина може об’їхати аварійну ділянку, або ж доїхати до депо без контактного проводу, - розповідає Коварж.

Наразі Вінницею курсують два тролейбуси власного виробництва, кожен з яких розрахований на 109 пасажирів, додає Коварж. У салонах 32 сидіння передбачені й місця для людей з інвалідністю.
- Тролейбус дуже зручний і ззовні, і всередині. Дуже зручно в ньому їздити... Набагато кращий за старий.

- Він і тихенько їде, і місць багато. Зручний, інваліди можуть заїжджати. Комфортний тролейбус.
Дмитро Стащук каже, тролейбус подобається не лише пасажирам, а й йому. Чоловік 35 років працює водієм тролейбуса. Каже, VinLine зручний в експлуатації.

На виробництво тролейбусів кошти виділили з бюджету вінницької міської ОТГ, зазначає Луценко. Вартість однієї машини — від 5 до 8 млн гривень.

- У бюджеті були закладені гроші на цей рік на складання чотирьох машин. На наступний рік складається бюджет будемо бачити, яку суму виділять. Я, думаю, програма буде продовжена, тому що це оновлення рухомого складу, покращення комфорту для наших пасажирів. Це робочі місця. А ще це якість, яку ми робимо своїми силами самі для себе.

Нагадаємо, перший VinLine виїхав на вулиці Вінниці у травні цього року.