Вінницьку облдержадміністрацію очолить Владислав Скальський

16:52, 21 сер. 2019
 
Вінницьку облдержадміністрацію очолить Владислав Скальський

Вінницьку ОДА очолить Владислав Скальський. Він нині працює заступником вінницького міського голови.

Його кандидатуру запропонував президент Володимир Зеленський. Кабмін на сьогоднішньому засіданні — погодив. Про це Суспільному розповів віцепрем’єр міністр Павло Розенко.

За процедурою, після схвалення кабміну, указ має підписати Зеленський. На офіційному сайті Президента такого указу поки немає.

Владиславу Скальському — 43. Народився у Вінниці. За освітою — спеціаліст з тепло-газопостачання, вентиляції та охорони повітряного басейну. З двадцять одного року працював менеджером на підприємстві, яке продавало алкоголь. Потім був заступником директора будівельної компанії “Європа”. 2010 переїхав до Казахстану, де відповідав за розвиток мережі місцевого торговельного центру “Метро”. З 2012-го переїхав до Росії. Працював директором дивізіонів “Південь” та “Сибір” в федеральній мережі гіпермаркетів. До України повернувся у квітні 2014-го. З початку 2016-го працював директором «Інституту розвитку міст» Вінницької міськради. У червні цього ж року був призначений на посаду заступника міського голови.

Владислав Скальський змінить на посаді Валерія Коровія. Той вінницьку обласну державну адміністрацію очолює з 2015-го.

Народився у Тростянці. За освітою економіст-організатор, магістр державного управління та кандидат економічних наук. 2010 року нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня. З 1999 до 2000 очолював обласне управління економіки. 2006 став першим заступником голови обласної державної адміністрації. З 2015-го і до цього часу очолює Вінницьку ОДА. Позапартійний, депутат Вінницької обласної ради 4, 5 та 6 скликань.