Державна екоінспекція у Вінницькій області позиватиметься до суду на Ладижинську ТЕС

17:43, 26 лип. 2019
 
Державна екоінспекція у Вінницькій області позиватиметься до суду на Ладижинську ТЕС

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області позиватиметься до суду на Ладижинську теплоелектростанцію. Останні не допустили інспекторів на планову екологічну перевірку. Відмову аргументували відсутністю дозвільних документів. Про це Суспільному розповів начальник обласної екоінспекції Юрій Дубовий.

- Не допустили до перевірки, аргументуючи це тим, що у нас мають бути затверджені уніфіковані акти згідно з новими критеріями. Документи, якими затверджені наші уніфіковані акти,  — вони чинні, тому казати, що вони не чинні й ми незаконно їх використовуємо — це не зовсім правильно. Це підприємство є найбільшим забруднювачем довкілля у Вінницькій області. І входить до 100 найбільших забруднювачів України, — каже Юрій Дубовий, начальник екологічної інспекції у Вінницькій області.

Кореспонденти UA: Вінниці з четвертої години дня телефонували за всіма номерами, що є на сайті Ладижинської ТЕС. Відповіли лише за одним номером. Працівниця назватися відмовилася, зазначила, що у них робочий день закінчився, тому коментувати ситуацію ніхто не буде.

Нагадаю, Ладижинську ТЕС введено в експлуатацію 1970 року. З 2012 вона є структурним підрозділом «ДТЕК Західенерго». За інформацією Міністерства екології та природних ресурсів України, з 2018 року Ладиженську ТЕС визнана одним із найбільших у регіоні забруднювачів довкілля.