У Вінниці пройшов профорієнтаційний захід "місто професій"

10:50, 15 лип. 2019
 
У Вінниці пройшов профорієнтаційний захід

Більш ніж сотня професій на одній площі. Цієї суботи маленькі вінничани пробували себе у ролі рятувальника, електрика, перукаря, кореспондента чи моделі.

Профорієнтаційний захід БФ «Місто професій» організовує шостий рік поспіль. Торік проєктом охопили 52 міста, цьогоріч — 20.

У Вінниці на Фонтанній площі в Центральному парку культури та відпочинку представили майже сотню різноманітних спеціальностей. Від рятувальників, ветеринарів, електриків, радіоведучих та продавців до прибиральників.

На кожній локації, діти мали можливість спробувати себе в певній спеціальності, приміряти одяг, отримати початкову інформацію.

Аби сфотографуватися в автівках, які наводять лад на вулицях міста: чистять, метуть та збирають сміття, малеча шикувалася в чергу.

На заході були представлені й приватні фірми. На одній з локацій дітям дозволяли розмальовувати автівку з салону. Проведення таких заходів без бізнесу неможливе, каже ідейна натхненниця проєкту Тетяна Люлька.

Саме через нестачу грошей чимало обласних центрів відмовилися від проведення «Міста професій» у себе. Організація такого дійства у Вінниці обійшлася у сто тисяч гривень.

На вході до “Міста професій”, відвідувачі проходили через паспортний відділ. Тут вони отримували документ, в якому ставили відмітки з якими професіями ознайомилися.
Наступне “місто професій” запланували провести цієї осені.