Світлана Пенькова – дружина авіатора, який загинув виконуючи бойове завдання на Донеччині

3 лис. 19:00


Світлана Пенькова – дружина авіатора, підполковника Віктора Пенькового, який загинув за волю та незалежність України виконуючи бойове завдання на Донеччині. Підполковник Віктор Пеньковий в лавах Повітряних Сил України прослужив 33 роки. 3 2012 по 2015 роках брав участь в місії ООН у Ліберії.

Старший бортовий авіаційний технік мав кваліфікацію «майстер»: засвоїв вертоліт Мі-8. Його наліт становив 2235 годин. Після початку повномасштабної російської агресії його екіпаж під командуванням полковника Сергія Хоміка брав активну участь у бойових діях. Всі бойові вильоти здійснювали в населених пунктах тимчасово окупованої території Донецької області.

Загалом Віктор у складі екіпажу Мі-8 здійснив 26 успішних бойових вильотів. По колонах та позиціях ворога випустили 444 ракети класу «повітря-земля».

11 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку в гвинтокрил поцілив ракетою ворог з ПЗРК. На жаль, троє членів екіпажу загинули. За особисту мужність і самовіддані дії, Віктор Пеньковий нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а також орденом «За мужність» ІІ ступеня – вже посмертно.

Про військовий шлях та книгу-присвяту “Українські колібрі” розмовляли з дружиною авіатора — Світланою Пеньковою.

 

Інші випуски
Більше відео