Іванна Бабій — дружина полеглого офіцера 3-ї OШБр про військовий шлях чоловіка та їх історію кохання

24 лип. 19:00


Денис Бабій на псевдо “Трейн” до повномасштабного вторгнення був активістом фанатського руху ультрас вінницької "Ниви", одним з лідерів ГО "Центурія" та у складі правління Вінницької федерації фрі-файту.

24 лютого долучився до лав ТРО "Азов-Київ". “Трейн” сформував 3-ю роту, на чолі якої обороняв столицю та Київщину. Бійці виконували завдання в Гостомелі, Горенці та Мощуні. Останній, завдяки військовому хисту командира “Трейна” та його воїнів вдалося звільнити від окупантів.

Денис Бабій брав участь у спробі деблокади Маріуполя. Під керівництвом молодого офіцера здійснювалися успішні контратаки ворога на Запоріжжі та Донеччині. У складі 3-ї ОШБ ЗСУ його рота вела запеклі бої на бахмутському напрямку. Загинув військовий 21 квітня 2023 року під час виконання чергового бойового завдання під Бахмутом. “Честь і кров!” — це ті слова, які достеменно характеризують Дениса”, - каже його дружина Іванна Бабій. Він був патріотом своєї країни, зразковим командиром, який не лише йшов у бій разом з побратимами, але й беріг кожного свого воїна. У подружжя вже після загибелі Дениса, народилася донечка Соломія.Його дружина обрала шлях бути сильною та прикладом для інших. Цього каже, хотів би її Денис.

Про військовий шлях чоловіка та їх історію кохання, про “Трейна” яким знала його тільки вона, далі в інтерв’ю Суспільного Вінниця.

 

Інші випуски
Більше відео