Розповідь Марії Алєксєєвич — дружини військовополоненого про боротьбу за повернення чоловіка додому

14 лип. 19:00


Сергій Алєксєєвич — боєць полку «Азов», який разом з побратимами понад 80 днів в цілковитому оточенні боронив місто Маріуполь. Після виконання наказу та виходу з “Азовсталі” захисник потрапив у колонію в Оленівці. Він серед тих, хто знаходився в барці, який окупанти підірвали. Сергій вижив після цього теракту, але отримав поранення. Він і досі перебуває у полоні. Про стан його здоров’я та місцеперебування рідним нічого не відомо.

Його дружина Марія Алєксєєвич продовжує щоденну боротьбу за його свободу та повернення до рідної домівки. Родичі захисників, які опинилися в застінках тієї тюрми, об’єдналися та створили спільноту “Родини Оленівки” (Olenivka Families Community). Мета якої — щонайшвидше повернення всіх поранених і вцілілих у теракті захисників, що досі перебувають у полоні, гідне вшанування загиблих бійців та відновлення розслідування теракту в колонії.

З Марією ми поговорили про її відважного чоловіка, чому ООН розформувало комісію щодо вибуху в Оленівці, чим займається спільнота родин Оленівки, чому так необхідно продовжити розслідування на українському і на міжнародному рівнях та що відомо про полонених на разі.

Інші випуски
Більше відео