У ВНМУ відбулося прощання зі студентом-медиком, життя якого забрав кір

15:45, 11 лют. 2019
 
У ВНМУ відбулося прощання зі студентом-медиком, життя якого забрав кір

11 лютого у Вінницькому національному медичному університеті ім. Пирогова відбулося прощання з 18-річним Сергієм Бутенком. 2 дні тому хлопець помер від ускладнень кору.

До лікарні студент другого курсу ВНМУ Сергій Бутенко потрапив ще до Нового року. Юнак захворів на інфекційний мононуклеоз, після цього лежав із кором. Саме кір дав ускладнення на легені. Хлопець у важкому стані знаходився у реанімації на штучній вентиляції легень.

Завідувач кафедри інфекційних хвороб ВНМУ, головний позаштатний інфекціоніст обласного управління охорони здоров’я і курортів Лариса Мороз, додає за результатами аналізів - імунітету до кору у Сергія Бутенка не було. Хоча «він сказав, що був двічі вакцинований проти кору. Те ж саме підтвердила мати, коли він був у реанімаційному відділенні».

У лікарні Сергій заразитися не міг, каже пані Мороз. За її словами, з початку року у першій міській клінічній лікарні, куди було госпіталізовано хлопця - хворих на ГРВІ та на кір розподіляли по різних відділеннях.

Поховають Сергія Бутенка 13 лютого на батьківщині його матері у с.Липівка Тисменицького району Івано-Франківської області. У батьків покійного залишилися його брат-близнюк та сестра.