Вінничанин став Чемпіоном України з греко-римської боротьби

12:19, 8 лют. 2019
 
Вінничанин став Чемпіоном України з греко-римської боротьби

Вихованець Жмеринської ДЮСШ 19-річний Ігор Бичков виборов першість на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед дорослих. Спортсмен змагався у ваговій категорії до 72 кг і переміг 4 суперників.
Бичков наймолодший Чемпіон України серед дорослих із греко-римської боротьби. Займається нею 13 років. До спортивної секції хлопця у п’ятирічному віці привів тато. Спершу тренувався у Жмеринській ДЮСШ. В 9-му класі переїхав до Вінниці. Наразі займається під керівництвом тренера Валерія Білухи. «Він унікальний спортсмен, весь час у розвитку. Кожен його бій - кращий. Тренуємося ми двічі на день. Зранку в нас кроси і фізпідготовка, ввечері — тренування на килимі. Тут ми відпрацьовуємо тактико-технічну підготовку», - розповідає тренер вінницької школи вищої спортивної майстерності Валерій Білуха.

Титул Чемпіона України Ігор Бичков здобув на початку лютого у Кременчузі. Хлопець вперше змагався серед дорослих. «Всього у моїй категорії було 26 осіб. Мені було важко, бо всі були дорослими і з більшим досвідом, але я зібрався і переміг. Хоча і не очікував. Найважче мені було у фіналі, бо змагався зі спортсменом, якого добре знаю», - розповідає новоспечений чемпіон Ігор Бичков.
Наразі Ігор Бичков готується до Чемпіонату Європи, який відбудеться 10 березня у Сербії.