У Вінниці провели громадські слухання щодо збільшення плати за розподіл газу в чотири рази

13:55, 31 січ. 2019
 
У Вінниці провели громадські слухання щодо збільшення плати за розподіл газу в чотири рази

У ПАТ «Вінницягаз» хочуть збільшити ціну на розподіл газу в 4 рази. Аби розібратись у ситуації, ГО зібрали громадські слухання. На них прийшло майже 80 вінничан. «Торік 12 грудня ПАТ «Вінницягаз» провели публічні обговорення щодо підняття тарифів до економічно обґрунтованого рівня. Ми подивились на той протокол і коли перевіряли, виявилось, що всі ті 12 людей, які взяли у ньому участь, представники «Вінницягазу». Нас це обурило, бо вони надіслали протокол до регулятора», - розповідає співорганізатор нинішніх громадських слухань, представниця ГО "Ркзультат" Юлія Грига.

Фінансовий директор ПАТ «Вінницягаз» Сергій Кібітлевський каже, обговорення були проведені відкрито й всі охочі вінничани могли до них долучитись. І додає, тарифи на розподіл газу не переглядались два роки. А економічно обґрунтованими вони не були з 2014-го.

За словами прес-секретаря підприємства Лариси Логінової, тариф на розподіл газу лише складова самого тарифу. « Часто плутають 2 поняття вартість газу як товару, що сьогоді для населення становить 8,55 за кубічний метр і тариф на розподіл на надання послуги з розподілу природного газу, яку надає ПАТ «Вінницягаз» на території Вінницької області. В структурі ціни на газ на сьогодні 8,55 за кубометр наша частка становить 68 коп. Ми говоримо саме про цю частину. Це 9,6% в структурі ціни газу».

Процедура перегляду тарифів у національному регуляторі (НКРЕКП) триватиме до 2-х місяців. З 2017-го року «Вінницягаз» подало 4-ри подібних заяв:  жодну з них затверджено не було.