Міська рада не буде купувати “Льодовий клуб”, що у Центральному парку Вінниці

11:44, 28 лис. 2019
 
Міська рада не буде купувати “Льодовий клуб”, що у Центральному парку Вінниці

Про це Суспільному розповів голова комітету з фізичної культури та спорту Сергій Краєвський після зустрічі з ініціативною групою.

Відбулась зустріч, вчора, 27 листопада. Засідали міський голова, представники профільного комітету і кілька представників від Льодового клубу.

Журналістів і вінничан, яким небайдужа доля Льодового клубу у парку — на зустріч не пропустили. У Юлії Романчук спортом на цьому катку займаються двоє дітей.

- Донька займається фігурним катанням. Син грає в хокей... Ми проводили на льоду пів життя, для нас це дуже важливо. Не зрозуміло, чим вони будуть займатися. Молодшому я, взагалі, нічого не кажу, а старша уже розуміє, що щось відбувається, — розповідає Романчук.

Тренер хокейного клубу “Патріот” Володимир Сачко зазначає, альтернативи такому Льодовому катку у місті для них поки немає.

- Поки цей каток існує, ми там будемо займатися і орендувати льодове покриття для занять. Альтернативи в нас немає й інші варіанти, поки на стадії розгляду.

Вінничанка Христина займається хокеєм 2 роки. Каже — вирішила бути схожою на тата.

- У мене тато був капітаном вінницького «Спартака» і я вирішила теж піти. Хокей — невіддільна частина нашого життя, особливо нашої команди... Це для нас дуже важливо, тому я не знаю, як це буде. Не знаю, як можна втратити таку прекрасну команду як «Патріот».

Повідомити рішення усім, хто його очікує, виходить президент федерації хокею в області Володимир Давидюк.

- Нам довели, що сума, яку просять у міста за стадіон — завищена, по перше. По друге, якщо власник стадіону буде бачити компроміс, або знижувати вартість, або відтермінує по оплаті, тоді можливо відновляться перемовини. На сьогодні за такі гроші місто не стане купувати стадіон — це бюджет усіх ДЮСШ на рік, - каже Давидюк.

Торгово-промислова палата як незалежний експерт оцінила майно клубу — у 34 мільйони гривень.

- Те, що хтось хоче продати каток, будь ласка, продавайте. Якщо буде новий власник, будемо орендувати в нього, тому що, якщо ми платимо мільйон гривень у рік, то якщо це 34 мільйони, то ми можемо 34 роки орендувати. В майбутньому можемо думати про новий каток. Сергій Краєвський, голова міського комітету з фізичної культури та спорту.

Директорка товариства “Галактика відпочинку”, куди входить каток, Юлія Борисова говорить — після Нового року Льодовий клуб переїздить.

- У нас є на сьогодні домовленості й укладений договір з федерацією хокею і командою “Патріот”. Вони викатають усі години, вінничани обов’язково зустрінуть Новий рік на льоду — це січень, лютий. Як тільки ми зможемо легко розморозитися, ми будемо перевозити обладнання туди, куди домовилися.

За словами Борисової, покупців у Вінниці поки немає. Втім, є надія, що такі знайдуться серед тих, хто сьогодні там займається.