БАГГІ для українських розвідників збирає волонтер Денис Романовський

13:03, 25 лис. 2019
 
БАГГІ для українських розвідників збирає волонтер Денис Романовський

Допомогти відгукнувся литовський волонтер Йонас Охман.

Він приїхав до Вінниці з телевізійниками, щоб відзняти сюжет і показати його під час телемарафону на якому і планують зібрати гроші. Такі акції, за словами Йонаса, в Литві проводять з 2013 року.

Це перша зустріч українського і литовського волонтерів. До цього вони спілкувались у соцмережах. Там і познайомились. До Вінниці, каже Йонас приїхав побачити БАГГі, познайомитись із його інженером-конструктором.

З 2015 року таких автівок було змайстровано три. Ця — перша. Обійшлась у понад 150 тисяч гривень. На ній відвоювали півтора року. Тепер Баггі на ремонті.

Друга така — обійшлася в 300 тисяч гривень. Зараз вона на сході. На обидві автівки гроші збирали волонтери.

До виготовлення і конструювання третьої долучилось приватне підприємство. Дослідний зразок обійшовся у майже 60 тисяч доларів. Наразі до Дениса Романовського звернулись українські розвідники з проханням отримати таку автівку.

До Йонаса, каже Денис звернувся з проханням, допомогти, бо в Литві автівка-донор — та з якої братимуть запчастини для БАГГі — дешевша. Йонас Охман, каже, на схід України їздить із 2014. У Вінниці — вперше.

- Ми хочемо допомогти. Люди в Україні хочуть миру. І ми хочемо, тільки не “Руського миру... З Росією треба воювати, з нею не можна домовлятись. Я знаю, я там був, — говорить Йонас Охман волонтер із Литви.

Крім автівки-донора з якою пообіцяли допомогти литовці, аби зробити БАГГІ необхідно, ще близько 200 тисяч гривень.
Коли вони будуть — почнуть збирати легкий тактичний автомобіль. За словами конструктора Юрія Берка — для цього потрібно близько 5 місяців.