У ВНТУ відбувся фінал регіональних інженерних змагань для студентів “EBEC Challenge 2019”

16:41, 22 лис. 2019
 
У ВНТУ відбувся фінал регіональних інженерних змагань для студентів “EBEC Challenge 2019”

Учасники змагалися на швидкість розв’язання аналітичних проблем і створення виробу з певного набору матеріалів.

Загалом, участь взяли 10 команд по чотири учасники.

Команда “NEXTCentauri” тут вдруге, але вже оновленим складом, — розповідає один з її учасників Вадим Тоха. Додає, нині аналізують та обговорюють — як краще модернізувати систему електропостачання для збільшення її екологічності. Це одне з завдань змагання.

- Ми типу команда, яку вибрали на виборах і ми повинні зробити більш екологічним місто. Тобто перед нами стоїть досить важлива проблема екології. І команда аналізує усі ці проблеми. Ми шукаємо інформацію в інтернеті, співвставляючи усе — ми знаходимо щось своє, додаємо, покращуємо аналоги. Ось таким чином відбувається робота, — розповідає Вадим.

Інші учасники працюють у категорії Team Design. За словами відповідального за виконання робіт Артура Борисевича, в студентів було по чотири години часу щодня, починаючи з вівторка, 19 листопада.

- Наразі їхнє завдання — це збудувати міст, який має відповідати певним критеріям, а саме: висота, аби він міг підійматися, щоб під ним міг пройти човен, і використовуючи лише надані матеріали: бруски та нитки. Усі бруски та нитки абсолютно однакові в усіх учасників, тобто, усі в однакових умовах. Плюс їм потрібно підготувати презентацію англійською мовою.

Після вирішення завдань, команди проводять презентацію своїх напрацювань. За словами члена журі Костянтина Коваля, оцінюють учасників за такими критеріями:

- Якість виконання завданя, його презентація, яка участь кожного учасника команди у спільній справі.

Переможці візьмуть участь у національному етапі “EBEC Challenge 2019” у Запоріжжі.