Контролери КП «Вінницяміськтеплоенерго» навідалися до боржників

16:02, 19 лис. 2019
 
Контролери КП «Вінницяміськтеплоенерго» навідалися до боржників

Понад 111 мільйонів гривень заборгували вінничани КП «Вінницяміськтеплоенерго» за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Про це Суспільному розповів начальник служби збуту підприємства Ігор Ніколенко.

Щомісяця, комунальники вирушають у рейд, навідуються до квартир боржників.

Так, у квартирі №27 по вул. 600-річчя, 30 - за словами контролера «Вінницяміськтеплоенерго» Алли Муравльової — борг утворився через те, що власник не встановив лічильник гарячої води. За день, додає Муравльова, має обійти понад 20 таких квартир.

За наступною адресою двері не відчинили. Повідомлення про суму заборгованості контролерка залишає у дверях. Якщо споживач не відреагує на повідомлення протягом трьох місяців, його справу скерують до суду, каже Муравльова.

- І потім вже, якщо є рішення суду чи судовий наказ то, справа юристами подається до державної виконавчої служби для примусового стягнення і це ще більше створює проблеми для боржника. Тому ми пропонуємо людям сплати вчасно, - говорить Муравльова.

Якщо боржник не може сплатити всю суму одразу, йому пропонують укласти договір про реструктуризацію, каже начальник служби збуту «Вінницяміськтеплоенерго» Ігор Ніколенко. Додає, нині укладено 375 таких договорів на 4,5 млн гривень.

- За договором реструктуризації споживач має сплатити перший внесок в обсязі 30% від суми боргу, далі сума розділяється на частини. Крім того, обов’язково необхідно сплачувати поточні нарахування. Тому що, якщо він не буде сплачувати поточні нарахування, договір реструктуризації її не врятує, - говорить Ніколенко.

Ніколенко додає, розраховуватися за спожиті послуги необхідно до 20 числа кожного місяця. У разі системної несплати суд може накласти арешт на майно боржника та заборонити виїзд із країни.