Суд перенесли: на посаді хоче поновитися поліцейський, якого підозрюють у смерті вінничанина

13:23, 14 лис. 2019
 
Суд перенесли: на посаді хоче поновитися поліцейський, якого підозрюють у смерті вінничанина

 На 20 грудня перенесли судове засідання, де відсторонений від посади поліціянт Сергій Пивовар, після штурханини з яким, влітку, помер вінничанин, — через суд намагається поновитися на посаді.

Перенесли засідання на прохання самого Пивовара та його адвоката. Вони в суд сьогодні не з’явилися, — про це повідомляє кореспондентка Суспільного з місця події.

Згідно з судовою ухвалою, Пивоваров просить поновити його на посаді оперативника і виплатити зарплату за вимушені прогули.
Нагадаємо, у червні за версією слідства, поліціянт попросив вінничанина Олександра Комарніцького бути понятим під час затримання чоловіка з гранатою. Комарніцький відмовився. І почав сварку з поліціянтом. Той застосував силу, чоловік упав та вдарився головою об асфальт.Відео чи фото з місця подій ні ДБР, ні поліція — не публікували. Почути версію Олександра Комарніцького — не вдалося. Після 12-денної коми він помер.

Поліціянта звільнили й взяли під цілодобовий домашній арешт. Його підозрювали у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалось насильством. Це до 8 років колонії. Ця справа, якою займається Державне бюро розслідувань, — не завершена.

Судові процеси тривають.