Сьомий апеляційний адміністративний суд Вінниці взяли під охороною

17:31, 11 лис. 2019
 
Сьомий апеляційний адміністративний суд Вінниці взяли під охороною

Про це Суспільному розповів Богдан Моніч — ГОЛОВА РАДИ СУДДІВ УКРАЇНИ.

За словами Моніча, бійці Служби забезпечуватимуть охорону та підтримку громадського порядку в суді.

- Наразі служба лише починає формуватись. Розробляються правила пропуску працівників до суду, стандарти та правила поведінки для цієї служби. Ми будемо орієнтувати працівників служби на те, щоб це була сервісна служба. Тобто, щоб вона, в першу чергу, дбала про безпеку, — каже Моніч.

Дмитру Косичуку - 30. У суді він стежитиме за безпекою учасників судового процесу. До цього 6 років працював у поліції. Про набір до Служби судової охорони, каже, йому розповіли знайомі.

Завдання, які відтепер покладені на бійців Служби судової охорони — раніше у суді виконували нацгвардійці та поліція, каже військовослужбовець Вадим Лукащук. Чоловік пропрацював тут 8 місяців. Каже, новоствореному підрозділу допомагав освоїтись.

Нині у Службі судової охорони нараховується близько 100 бійців. До кінця року штат планують поповнити ще 150 працівниками, розповів Суспільному начальник Територіального управління Служби судової охорони Вінниччини Євген Прудиус.

- Фактично, до кінця року ми плануємо взяти під охорону об’єкти системи правосуддя, які розташовані на території Вінницької області, - додав Прудиус.