Суд обрав домашній арешт для депутата вінницької райради

18:07, 6 лис. 2019
 
Суд обрав домашній арешт для депутата вінницької райради

Цілодобовий домашній арешт обрано депутату Вінницької райради, колишньому заступнику голови Вінницької райдержадміністрації Віктору Шмігелю. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем. Таке рішення сьогодні ухвалив вінницький міський суд. Інформацію Суспільному підтвердила заступниця керівника апарату суду Руслана Федорова. Клопотання до суду подала поліція.

- За результатом розгляду даного клопотання слідчим суддею було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 47 діб у межах досудового розслідування.

Суспільне телефонувало Віктору Шмігелю. За двома номерами телефону - він недоступний. Зараз ми шукаємо контакти його адвоката. У коментарі місцевому виданню «Вежа» Шмігель сказав, що жодного закону не порушив, провини своєї не визнає, а справу назвав - політичним замовленням.

Нагадаємо, Шмігеля підозрюють у зловживанні службовим становищем. Йдеться про розпорядження, датоване 2008 роком. Воно стосується передачі двох земельних ділянок, які перебували у державному користуванні, у власність фізичним особам. Земельні ділянки – по 1,7 гектара кожна, розташовані за межами Лаврівської сільської ради. Їхня сумарна вартість складає понад 770 тисяч гривень. 1 листопада, про підозру Віктору Шмігелю повідомили прокурори.