Житель села Павлівки Погребищенського р-ну Микола Андрущак подякув за врятоване життя офіцеру поліції Олександру Недошовенку

16:30, 6 лис. 2019
 
Житель села Павлівки Погребищенського р-ну Микола Андрущак подякув за врятоване життя офіцеру поліції Олександру Недошовенку

Після пожежі, яка сталася у квітні, вони бачаться вперше. На другий день після Пасхи, дільничий офіцер поліції Олександр Недошовенко приїхав із сім’єю до батьків, які проживають у Погребищі. Дорогою додому — в Іллінці, — заїхали до бабусі у Павлівку Погребищенського району. Коли Олександр вийшов на вулицю — побачив горить помешкання сусіда. Родичам сказав викликати пожежників, сам — кинувся на поміч.

- Хтось сказав, що в будівлі господар Микола. Колі підійшов до дверей були зачинені. Вибив двері, закрив очі й почав однією рукою намацувати дядька. В лівому кутку був. Взяв правою рукою за верхній одяг лівою за руку і виволік на вулицю, — пригадує Олександр.

Миколі Андрощуку - 65. У будинку мешкає сам. Того вечора, згадує, був на застіллі у сусіда. Коли прийшов додому — вирішив заночувати у літній кухні. Розпалив піч і заснув.

- Розпалював, воно якось загорілось..я й не знаю звідки, - каже пан Микола.

Олександр Недошовенко працює дільничним в Іллінецькому відділку поліції майже 10 років. Обслуговує місто Іллінці і 2 населених пункти — села Неменка і Борисівка. Загалом, близько 15 тисяч жителів. На службі про те що врятував людину не сказав нікому.

- Про даний випадок нам стало відомо випадково. Дізналися влітку.від співробітників ДСНС. Так ми й дізналися. Він нічого нікому не говорив, — каже Олег Паламаренко — начальник іллінецького відділу поліції.

17 жовтня у Києві, Олександра відзначили державною нагородою. Дільничному вручили медаль «За врятоване життя».