У Вінниці встановили ще один підземний майданчик для збору сміття

13:40, 5 лис. 2019
 
У Вінниці встановили ще один підземний майданчик для збору сміття

Третій підземний майданчик для збору сміття збудували у Вінниці. Знаходиться він на вул. Мури. Енергію братиме з сонячних батарей, а коли заповниться — сам надсилатиме GPS-сигнал працівникам «ЕкоВіну».

Це третій підземний майданчик для збору сміття у Вінниці. Сьогодні останній день його облаштування, від завтра мешканці будинків по вул. Мури зможуть ним користуватись.

Подібні майданчики вже облаштували по вулиці Замостянській. Вінничанин Олександр Король каже, попри те, що підземні баки сміття тут встановили місяць тому, користується ними вперше.

- Ніколи раніше не бачив подібні баки, вирішив спробувати як працює, — ділиться враженнями Олександр.
Директор компанії, що встановлювала підземні майданчики у місті Віталій Кабаровський каже, основна проблема таких сміттєвих баків — люди інколи нехтують правилами їхнього користування.
- Чомусь вважають, якщо це смітник, то значить сюди можна виносити все: і листя, і все. Хоча ці майданчики виключно для побутових відходів, — каже Кабаровський.
Додає, містянам необхідно розуміти — найкраще викидати пакети об’ємом не більше 35 літрів.

Для довідки: цьогоріч у Вінниці, окрім Замостя та вул. Мури — такі підземні баки для сміття встановлено по вул. Льва Толстого. 2020-го, за словами Кабаровського у місті з’явиться ще один такий майданчик. Де саме поки не уточнюють. Ва