У соцмережах вінницька школярка запустила челендж "Plant tree — Save the Earth"

19:35, 23 жов. 2019
 
У соцмережах вінницька школярка запустила челендж

Близько десятка дерев на подвір’ї однієї з багатоповерхівок по вулиці Стельмаха висадили місцеві жителі. Усе - упродовж тижня. Челендж «Plant tree — Save the Earth» - запустила у соцмережах 9-річна вінничанка. Ліза Гончак разом з батьками посадила яблуню, відзняла відео і виклала його у соцмережу під відповідним гештегом. Її ідею підхопили родичі та сусіди.

 

Лізі Гончак 9 років. Вона полюбляє ліпити з пластиліну і відпочивати з родиною. Навчається Ліза Гончак у 4 класі 35 вінницької школи. Тиждень тому дівчинка запустила челендж — «Plant tree — Save the Earth».

 

"У нас зараз на планеті екологічна криза. Горить амазонський ліс, тому якщо кожна сімя висадить дерево, то ми можливо врятуємо, або кожна людина", - говорить 9-річна Ліза Гончак.

 

Додає, якщо люди беруть участь у челенджах, де треба обливатися водою чи відкручувати пляшку ногою, чому б не садити дерева. На відео, яке Ліза показує подрузі Соломії, тато Ярослав викопує ямку, Ліза ставить саджанець, а мама Тетяна — поливає водою. У дворі будинку Ліза показує подрузі яблуню, яку посадила з батьками.

 

"Наш батько пішов на червоний ярмарок, купив саджанець. Так. Купив лопату — все, щоб підтримати доньку. Я тільки за. Я думаю, ми посадимо не одне дерево в цьому районі. А так, як у Лізи не має свого акаунта, то виставили ми. Сподіваємося, що нас підтримають дуже багато людей. Ліза, принаймні цього дуже хоче", - розповідає мама дівчинки Тетяна Гончак.

 

На заклик Лізи садити дерева відгукнулися її дідусь та бабуся. У цьому ж дворі вони висадили два горіхи.