До 10 % житлових будинків у Вінниці подали тепло

21:03, 16 жов. 2019
 
До 10 % житлових будинків у Вінниці подали тепло

122 будинки із 1222-ох. Така кількість будинків станом на 13:00 отримує тепло у Вінниці. Про це Суспільному розповів, головний інженер КП «Вінницяміськтеплоенерго» Андрій Ласкавчук. За його словами, теплоносії підключатимуть поступово, адже на початку сезону йде навантаження на мережі і можливі пориви труб.

Першочергово тепло подаватимуть до будинків, де є акт готовності до опалювального сезону. Решту будинків, централізоване опалення приєднають до кінця жовтня, в залежності від температури за вікном.

"Які не готові, при настані зниження температури зовнішнього повітря, ми не маємо права не дати людям тепла. Вони просто будуть включатися в останню чергу, але це для них буде як попередження, щоб до наступного опалювального сезону вони належно підготувалися. При включенні теплоносія — тепло в будинках одразу не з’явиться. Можна тиждень ходити і стравлювати повітря аби система запустилась і відновилась подача тепла", - говорить Ласкавчук.

Навіщо підключати теплоносій коли за вікном понад 20 градусів тепла, не розуміє Сергій Кондратюк. Каже, при такій погоді, це марна трата грошей.

"У нас батареї теплі, я живу на 8 поверсі і завжди у вікна світить сонце. Тобто в квартирі завжди тепло, а ще й теплі батареї — це просто абсурд", - розповів вінничанин Сергій Кондратюк.

У "Вінницяміськтеплоенерго" пояснюють - у разі, якщо мешканці не бажають використовувати опалення у помешканнях, закріплені відповідальні по будинку мають право самостійно перекрити його.


"Потрібно звертатися до старшого по будинку або до голови ОСББ, і там на кожному будинку є регулююча арматура, тобто це або кулькові крани чи запірна арматура іншого типу, і вони можуть регулювати, повністю відключити послугу опалення", - розповів начальник служби виробничо-диспечерської КП «Вінницяміськтеплоенерго» Роман Межієвський.

Межієвський додає, відповідно до нормативів, підставою для початку опалювального сезону є середньодобова температура повітря, яка тримається нижче позначки +8 градусів тепла упродовж трьох діб. Офіційно сезон стартував 8 жовтня, з подачі тепла у садочки, школи і лікарні.